čtvrtek 23. června 2022

Hodnocení školního roku 2021 - 2022

Vážení rodiče,

seznamujeme Vás s výbornými výsledky, kterých dosáhli žáci naší školy.

V letošním školním roce 2021/2022 na jaře proběhlo v naší škole celoplošné testování žáků.  Přestože nebylo primárním cílem  zjišťování kvality výuky, nechceme srovnávat žáky, třídy nebo školy mezi sebou. Přesto vyplývají z tohoto výzkumu zajímavé výsledky.
V kategorii 9. tř. v obrovském reprezentativním vzorku více než 47 000 žáků dosahovali naši žáci mírně nadprůměrných výsledků. Tento trend se pak plně potvrdil u přijímacích zkoušek, kdy se umístili všichni naši žáci na jimi vybraných školách.

Protože toto testování navazuje na dlouhé uzavření škol v minulém období, lze konstatovat, že i systém výuky nastavený pro distanční studium byl správný a  že naši učitelé dokázali s žáky efektivně pracovat.

Již na podzim 2021 kvalitu dosažených výsledků potvrdilo u žáků 9. tř. šetření v rámci národního testování Scio, kterého se zúčastnilo  ho přes 16 000 žáků.

V Českém jazyce byly výsledky našich žáků lepší než 70 % zúčastněných škol. Jedna žákyně byla vyhodnocena jako nejlepší v celém MSK. 
Výsledky v  matematice za třídu jsou dokonce lepší než u 80 % zúčastněných škol.

Rozhodně nechceme propadnout pocitu sebeuspokojení, a proto podrobujeme výsledky testů ve škole rozboru a využíváme je k dalšímu zkvalitnění naší společné práce.

Níže uvádíme výsledky šetření ČŠI v naší škole.

Český jazyk – 9. třída

Matematika – 9. třída


Dosažené výsledky jsou obrazem svědomité práce našich žáků a  děkuji našim paním učitelkám a učitelům za jejich odvedenou práci.
                                                                                                     Libor Kvapil